Mijn naam is Mijke Jonkman en ik ben in 1979 geboren in Arnhem. Ondertussen woon ik met mijn gezin (een echtgenoot, twee dochters, twee katten) al bijna twintig jaar in het pittoreske Zutphen, waar ik ook mijn puberteit heb doorgebracht. 

Mijn studententijd heb ik beleefd in Leeuwarden, waar ik voor docent drama werd opgeleid. Vervolgens heb ik in Apeldoorn de Fotovakschool gedaan, waar ik in 2010 afgestudeerd ben in de richtingen portretfotografie en digitale beeldbewerking. 

In de tussentijd ben ik altijd met taal bezig geweest: ik hou van lezen, van schrijven en van het spelen met taal. Zo gauw ik een pen kon vasthouden heb ik gedichten en verhalen geschreven en omdat deze liefde nooit is verdwenen, ben ik enige tijd terug de opleiding tot docent Nederlands gaan volgen. Het opbouwen van mijn eigen taalvaardigheid in het eerste jaar vond ik fantastisch (ik heb mijn propedeuse cum laude gehaald), maar het huidige onderwijssysteem past helaas niet bij mij.

Ik heb dus gekozen een andere weg in te slaan. Die weg is dit tekstbureau geworden, dat ik voornamelijk richt op de kleinere bedrijven en instanties, al dan niet met een ideële instelling. Mijn doel is om in overleg en samenwerking tot mooie, passende teksten te komen, die aansluiten bij dat wat jij als klant voor ogen hebt.

Nieuwsgierig geworden naar mij en mijn werkwijze? Neem dan nu contact met mij op. Ik ben ook benieuwd naar jou en naar wat ik voor je kan doen.