Update

Beste mensen, vandaag heb ik mijn portfolio even geüpdatet! Het gaat om een tweetal teksten, namelijk over kippen houden en over de heilzame werking van dansen, voor jong en oud. 

Diversiteit

Je kunt gelijk zien dat mijn interesse erg breed is en ik met gemak over diverse zaken schrijf. Ik heb zelf wel veel gedanst, maar ik heb nooit kippen gehad. Ik hou wel van kippen en ik ben een van de mensen die de droom hebben ooit kippen te houden, zoals ik het omschrijf in mijn artikel. Zo’n persoonlijk raakvlak maakt het schrijven wel wat eenvoudiger.

Feeling

Ik vind het prettig om enige feeling te hebben met het onderwerp waar ik over schrijf. Het is geen heilig moeten en er zijn ook echt zaken waar ik absoluut niet over schrijf, maar als ik merk dat een onderwerp me wat minder ligt, zal ik er van alles aan doen om het me zo eigen mogelijk te maken. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de tekst over K’nex. Ik had weinig met K’nex, maar ik heb me zo verdiept in dit constructiemateriaal, dat ik na het schrijven van het artikel nog net niet naar de winkel ben gerend om een doosje aan te schaffen. Wat een leuk spul is dat!

U vraagt…

Wanneer ik een internetorder voor een tekst krijg, schrijf ik meestal wervende teksten, zoals ik dat geleerd heb. Korte, krachtige zinnen, niet al te moeilijke woorden, de lijdende vorm wordt natuurlijk vermeden en bijna elke tekst eindigt op verzoek van de klant met een call to action. Uiteraard kan de klant nog van alles veranderen of mij verzoeken iets aan te passen, maar in principe ben ik behoorlijk vrij om de mij bekende technieken toe te passen. U vraagt, wij draaien. Als de tekst klaar is, is de kous daarmee ook af.

Verbinding

Soms krijg ik echter een opdracht, waarbij ik samen met de klant kijk naar de teksten en ik vaak meer een coachende rol aanneem. Dan ben ik ook eerder geneigd om mijn taalgebruik aan te passen aan dat wat bij jou als klant past. Als bij jou geen wervende reclameteksten passen, dan zal ik je absoluut niet dwingen deze te gebruiken. Jij moet immers de liefde voor jouw product of dienst overbrengen op de lezer en hoewel ik daar natuurlijk zo mijn ideeën over heb en die ook zeker met jou zal delen, het moet wel jouw passie blijven ademen. Ik stel mij ten doel de verbinding met jou en je product/dienst te zoeken, om zo de meest passende tekst te kunnen schrijven.

Geef me vleugels

Dus overtuig me van jouw passie voor bakstenen, klankschalen of Venetiaans glaswerk en je geeft mij als tekstschrijver vleugels, zodat ik jou de juiste woorden kan geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *