Positief

Was ik net lekker bezig voorzichtig nieuwe stappen te zetten, komt er ineens een of ander virus roet in het eten gooien! Dan heb ik het enorme geluk dat ik niet afhankelijk ben van het schrijven van teksten, want o, wat is het een ellende voor veel ondernemers! En nog is het knokken voor velen.

Ik zie van dichtbij hoe sommigen lamgeslagen zijn, het bijltje er bijna onontkoombaar bij neergooien. Ik zie hoe het water aan de lippen staat van sommige ondernemers, maar ik zie gelukkig ook mensen die de afgelopen tijd hebben geprobeerd er het beste van te maken. Ik zag mensen hun kantoren schilderen, bezorgservices de grond uitstampen of, en daar heb ik dan wellicht wat meer zicht op, hun websites eens flink onder handen nemen en kritisch naar hun webteksten gaan kijken.

Zo heb ik de afgelopen tijd veel voor een kleine rijschool in het westen van het land geschreven. Terwijl er geen enkele vorm van rijles gegeven mocht worden en rijscholen hun reserves zagen verdampen, bleef deze rijschoolhouder, ondanks deze enorme tegenslag, positief en optimistisch. Zij heeft de tijd, die ze nu noodgedwongen had, zo nuttig mogelijk besteed en is gaan kijken naar wat er beter kon op tekstueel gebied. Ik heb meerdere teksten geschreven en een aantal bestaande teksten gecorrigeerd.
Ik bewonder zo’n houding. Ik bewonder het feit dat je je kop boven water moet zien te houden, maar toch vooruit durft te blijven kijken.

Ik begrijp natuurlijk goed dat je moeilijk vrolijk en blij kunt blijven als je op het punt staat te verzuipen, begrijp me niet verkeerd, maar toch hoop ik dat we uiteindelijk allemaal op onze eigen manier veerkrachtig blijken te zijn, naar oplossingen blijven zoeken en hoe dan ook iets positiefs mee kunnen nemen uit deze crisis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *